Just nu

  • 8 spelare online
  • 234 685 frågor
  • 14 538 medlemmar
  • 7 738 ämnen

Finansmarknaden

Vad kan du om börsen mm

Finansmarknaden
Kategori:Samhälle
Frågor: 11
Popularitet:3
Betyg (2.9):3
Svårighet:3
Skapat:2004-06-08


Tips

Hur du blir en mästare på att investera

Att bli en framgångsrik investerare händer inte på en dag. Det kräver tid och enormt mycket tålamod för att man ska lära sig insikterna i den finansiella världen. Det kräver också fruktansvärt mycket engagemang och att man oavsett nedgångar försöker igen. Är du nybörjare inom investeringar eller hållit på med det ett tag men känner att det inte riktigt kommer någon vart, så försöker vi genom denna artikel leda dig genom de viktigaste stegen för att du ska bli en mästare på att investera!

Sätt upp mål och definiera din investeringsstrategi

Det första steget för att bli en mästare på investering är att sätta upp mål och definiera vilken investeringsstrategi just du ska följa. Vad förväntar du dig av dina investeringar? Att du ska kunna pensioneras tidigt eller att ha råd med en utlandsresa varje år? Hur mycket pengar kommer att krävas för att du ska leva det liv du drömmer om? Utifrån dessa mål kommer du fram till vilken investeringsstrategi du måste följa. Ingen känner till din situation bättre än dig själv. Därför är du den mest kvalificerade personen till att göra dina egna investeringar!

Läs på om investeringsvärlden

När du satt upp en strategi och definierat dina mål så kanske du känner dig redo för att komma igång med investeringar. Men så enkelt är det inte. Innan du börjar investera pengar i t.ex. aktier eller fonder måste du vara påläst. Det finns en mängd artiklar och guider på nätet och böcker att låna på biblioteket. En bra guide för hur du på bästa sätt investerar i aktier finns hos Finanso (finanso.se/aktietips/). Om du satsar stenhårt på att vara självförsörjd av aktier inom 10 år så kanske det är värt att betala för en kurs i investeringar istället för att endast läsa dig till informationen på nätet.

Det är en hel vetenskap bakom investeringar och just därför måste du åtminstone känna till de mest grundläggande faktorerna innan du kommer igång. Dessutom finns det en mängd olika värdepapper att investera i, och för att träffa de rätta valen måste du nästan känna till alla.

Sist men inte minst: tänk långsiktigt snarare än kortsiktigt

Att tänka långsiktigt är något vi fått höra redan sedan barnsben. Visst lever vi i nuet, men saker du gör idag kommer att påverka ditt framtida ja. Det kanske inte är det mest spännande valet att investera långsiktigt, men du kommer tacka dig själv om några år. Genom att investera långsiktigt kan du sakta men säkert diversifiera din portfolio och upprätthålla ett ökande kapital. Du kommer också att lära dig snabbt att marknaden är svårt att förutspå. Att lära sig att bli en framgångsrik investera är en gradvis process, och att bli förmögen är en lång process. Men det är värt mödan och väntan.

Använd denna frågesport på din egen websida genom att lägga in följande HTML-kod: Anmäl dig till en kurs i ämnet. Du kan i lugn och ro själv lära dig frågorna

MedlemKommentarerDatumBetyg
Övriga betyg: AvaSinatra 3 , brandklipparen 3 , tomasz 3 , gudrun 4 , Plutten 1

Senaste körningarna (Snabben):
MedlemDatumResultat
DavidRogner2021-04-2310 (11)
Hamid2021-04-111 (1)
Hamid2021-04-113 (4)
Hamid2021-04-117 (11)
ZallyMolly142021-02-114 (11)
Hem